Veiling uitleg

Onderstaand leggen wij u uit hoe een veiling werkt en hoe u een bod kan plaatsen

Startbod: Het bedrag waarmee de kavel is geopend
Huidig bod: Het hoogste bedrag dat er op dit moment geboden is
Minimaal volgende bod: Het laagst mogelijke volgende bod dat geplaatst kan worden
BTW: Het percentage belasting dat over uw geplaatste bod betaalt moet worden
Opgeld: Het percentage dat gehanteerd wordt voor de veilingkosten
BTW over opgeld: De belasting die betaald moet worden over de veilingkosten
Aantal biedingen: Het aantal keer dat er geboden is

Account aanmaken en inloggen
Om een bod te kunnen plaatsen dient u een account te hebben. Zonder account is het niet mogelijk om een bod te plaatsen. Een account aanmaken is eenvoudig en snel gedaan via de volgende link.
Het is ook mogelijk om in te loggen via deze link. Rechtsboven op de website kunt u zich ook registreren en inloggen.

Hoe plaats ik een bod
Als u op de grote groene knop drukt ‘bekijk bod’ dan komt u in een vervolgscherm waar u een bedrag kunt invullen. Er staat bij vermeld wat het minimum bedrag is dat geboden kan worden. U kunt ook meer bieden dan het minimum bedrag. Het bedrag dat u wil bieden dient in hele euro’s te zijn. U vult hier het gewenste bedrag in en drukt op ‘Bekijk bod’ Let op u heeft in dit scherm nog geen bod geplaatst. Er volgt nog een vervolgscherm waarin u een overzicht krijgt van uw bod en eventueel bijkomende kosten. Nadat u in dit overzichtsscherm op de knop ‘Bied nu’ heeft gedrukt heeft u een bod geplaatst.

Normaal bod
Een normaal bod is een bod waarvan u de hoogte zelf bepaalt en eenmalig gedaan wordt. In het scherm staat aangegeven wat het minimumbedrag is dat geboden dient te worden. U kunt ook meer bieden dan het minimumbedrag.

Automatisch bod
Bij een automatisch bod kunt u een maximaal bod plaatsen tot welk bedrag u bereid bent te bieden. Wanneer iemand anders over u heen biedt en uw automatisch bod staat hoger dan het minimum vervolg bod, zal er automatisch een bod ter hoogte van het minimum volgende bod voor u geplaatst worden. Wanneer u de hoogste bieder bent maar uw automatische bod hoger staat hoger dan uw automatisch huidig bod dan geldt het huidige bod.

Bieden in de laatste 5 minuten
Plaatst u een bod in de laatste 5 minuten van een aflopende kavel dan wordt de eindtijd met 5 minuten verlengd. Dit geeft andere bieders de mogelijkheid om ook nog een bod te plaatsen. Let op: dit alleen zichtbaar op de (boot / product) detailpagina en niet op de aanbodpagina van alle boten.

Gunningsproces
Nadat de tijd van de kavel is verstreken en u bent de hoogste bieder zal Bootveiling contact opnemen met de opdrachtgever en uw bod voorleggen. De opdrachtgever heeft maximaal drie dagen de tijd om te bepalen of hij uw bod accepteert. Als wij een reactie hebben ontvangen van de opdrachtgever zullen wij deze zo spoedig mogelijk met u bespreken.

Betaling na gunning
Als de kavel aan u gegund is zal u binnen 24 uur een factuur ontvangen voor het bedrag waarvoor de kavel gegund is inclusief het opgeld en de BTW over het opgeld. In enkele gevallen zijn er bijzondere kosten die vermeld staan voordat u op de knop ‘Bied nu’ heeft gedrukt. Deze kosten zullen dan ook op de factuur komen. De factuur dient in drie dagen betaalt te zijn op onze veilige Stichting Derdengelden rekening. De gegevens hiervan staan vermeld op de factuur.

Overdrachtsdocument
U bent de hoogste bieder en de kavel is aan u gegund. Vervolgens zal er een overdrachtsdocument worden opgesteld door Bootveiling. Deze dient u en de opdrachtgever te paraferen en te ondertekenen. Na ondertekening dient u deze naar Bootveiling te sturen. Nadat de overdracht heeft plaatsgevonden ontvangt u de getekende versie van de opdrachtgever.

Ophalen van uw gekochte kavel
U dient uiterlijk 7 dagen na gunning van de kavel uw gekochte goederen af te halen. In enkele gevallen kan dit lastig zijn en kunnen wij in samenspraak met de koper en opdrachtgever bespreken of versoepelde afspraken bespreekbaar zijn. Als dit mogelijk is zullen deze afspraken worden opgenomen in het overdrachtsdocument.

Heeft u nog vragen?
U kunt ons altijd even bellen op het telefoonnummer 0031-(0)35 544 96 75
Of een email sturen naar info@bootveiling.com

Wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe aankoop!

Kijken > Bieden > Varen
Team Bootveiling.com

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.