One Off Schoener Zeiljacht

Algemene specificatie
Afmetingen:

15,00 m x 4,05 m x 2,00 m

Materiaal:

Woodcore epoxy

Bouwjaar:

1996

Motorisatie:

Werking onbekend

Startbedrag:

€ 10.000

Ligplaats:

Baarn (NL)

Beschrijving

Deze veiling is gesloten. Bekijk het actuele aanbod via de veilingpagina.

Ze is als ‘one-off’’ ontworpen en gebouwd tegelijkertijd met het zusterschip (de rode boot op de laatste foto's) . Met de bouw is aangevangen in 1996. De beide rompen zijn naast elkaar tot stand gekomen. Het zusterschip is aanzienlijk simpeler afgewerkt, catgetuigd, en was mede daardoor eerder klaar. Zij zeilt na de oversteek naar het Caribisch gebied inmiddels al enige jaren rond in Zuid-Amerika.

Bij de bouw is begonnen met een van eikenhouten latten -en epoxy gelamineerde massieve eiken kielbalk, die vanaf de achterkant van het schip, langzaam verjongend in één geheel doorloopt tot boven aan de boeg. Ook de spanten en dakbalken zijn van gelamineerde eiken latten. De langsstringers zijn 3x3 eveneens van eikenhout. Al het constructiehout in het schip is ook van eikenhout.

De kielbalk is opgebouwd op een massieve stalen gevormde plaat van 5 cm dik en met roestvrij stalen draadeinden bevestigd. Onder die stalen kielzool zit nog een, eveneens stalen, bak over de volle lengte gevuld met lood. E.e.a. uiteraard ingelamineerd.

De romp van het schip is opgebouwd uit 3 lagen kruislings aangebrachte stroken 6 mm garantie triplex ( Jumbo). Het zogenaamde ‘West’systeem, waar overheen  twee lagen glasvezel versterkte epoxy is aangebracht. Onder de waterlijn zijn dat 3 lagen, waardoor de huiddikte boven de 22/25 mm is gekomen.

Bij alle lijmverbindingen is gebruikt gemaakt van epoxy van het merk Graf uit Oostenrijk. Bij het reeds varende zusterschip is het geheel bijzonder licht en sterk gebleken. Waterverplaatsing 15 mton, zowel bij slecht op zee als in de haven. Hierbij is extreem weer in de haven van Porto Santo bij Madeira doorstaan terwijl het schip aan een betonnen kade lag met iets meer dan 75 ton aan verschillende  schepen langszij zonder merkbare effecten aan romp ect. Door het hoge vrijboord zeilt het ontwerp ook uitzonderlijk droog bij vrijwel elk weertype.

Aan de binnenkant dient nog het één en ander afgetimmerd te worden. De keuken is nog niet helemaal af, er zit geen goede vloer in en het plafond dient er ook nog in gezet te worden. De werking van de motor is niet bekend. De boot heeft de afgelopen vijf jaar netjes afgedekt in de haven gelegen maar is dus niet gebruikt waardoor de werking van de motor onbekend is. Het schip leent zich om permanent op te wonen. 

De romp is gemaakt van hout-epoxy. Dikte romp ca 30 mm onder de waterlijn en 24 mm boven de waterlijn met een 40 mm dikke spiegel, Okumë dekken klasse VSIG-C
Spanten en Kiel van eikenhout, Schoenergetuigd, 2 masten, Gas: 2 gasflessen ingebouwd in bun op achterdek, Watertanks 2 maal: 1 maal van 400 liter en 1 van 200 liter
Brandstoftank van 250 liter, Lieren: 6 stuks waarvan 2 reserve, Enige zware ankers aanwezig
Het schip is teboekgesteld als zeeschip.

Let op: Dit is een teboekgesteld schip en zal notarieel na de veiling overgedragen dienen te worden. De overdrachtskosten zullen voor rekening van de koper zijn.

 

Kijkdag

Zaterdag 15 juni tussen 11 en 14 uur in Baarn

Uitgebreide specificaties

Algemeen

Kuip:
Middenkuip
Diepgang:
200 cm
Besturing:
Stuurwiel
Plek besturing:
Buiten
Roer:
Enkel

Accommodatie

Salon:
Stahoogte:
200 cm
Eethoek:
Machinekamer:
Slaapplaatsen:
Vast: 6
Matrassen:
Gordijnen:
Watertank & materiaal:
600 liter
Oven:
Magnetron:
Verwarming:
hete lucht
Opmerkingen:

INDELING VOOR

Ankerbak
Voorste hut met 2 kooien
B.B. gastenhut met 2 kooien boven elkaar
S.B. toiletruimte met wastafel
MIDDEN
B.B. Salon met U-vormige bank
S.B. navigatiehoek
S.B. keuken, diverse kastruimte
B.B. machinewerkplaats plus machinekamer
S.B. stuk keuken
ACHTER
S.B. kasten
B.B. eigenaarshut met 2-persoonsbed. Diverse kastruimte aanwezig
S.B. bank ( vaste zitbank, te gebruiken als extra slaapplaats )
B.B. achter toilet en wastafel eigenaar, diverse kastruimte
B.B. midden douche eigenaar ( grenst aan machinewerkplaats )

Motor en elektra

Totale inhoud brandstoftank(s):
250 liter

Tuigage

Handmatige lieren:
6

Uitrusting buitenom

Ankers & materiaal:

Lopende veilingen

Veiling uitleg

Om te kunnen bieden dient u ingelogd te zijn.
Nog geen account? Via deze knop kunt u ook registreren.