Uw boot verkopen

Uw boot verkopen is vaak een moeilijke beslissing.

Als u deze beslissing genomen heeft, wilt u niet nog maanden lang met de verkoop van uw schip bezig zijn. Uw schip veilen is dan een goede optie en bovendien de snelste manier om uw boot te verkopen. Bootveiling.com veilt zeilboten, motorboten, sloepen, grachtenboten, werkschepen en alles wat maar drijft. De staat waarin het schip verkeert hoeft geen obstakel te zijn om uw schip te verkopen. Wat in uw mening in slechte staat is, kan voor de nieuwe eigenaar juist een mooi project zijn om op te knappen. Veel van onze klanten zijn dan ook op zoek naar klusboten. Naast de boten die het nodige onderhoud nodig hebben, heeft Bootveiling.com ook geregeld jachten in de veiling waarmee u direct kunt varen en die geen direct onderhoud behoeven. Het aanbod bij Bootveiling.com varieert constant door de hoge verkoopsnelheid.

Boot verkopen bij Bootveiling.com
Boot verkopen bij Bootveiling.com

Na een vrijblijvende beoordeling van uw jacht, zullen wij een advies geven wat de beste en snelste manier is om uw schip te veilen. Na ontvangst van alle informatie, zullen wij uw boot zowel nationaal als internationaal adverteren op verschillende websites. Bootveiling.com zal de kijkdag organiseren waar u zelf aanwezig bent. U weet namelijk zelf het meeste van uw boot. Enkele dagen na de kijkdag zal de veiling aflopen. Na afloop van de veiling bepaald u of de boot tegen het geboden bedrag gegund wordt. De koopsom wordt betaald via de veilige bankrekening van de stichting derdengelden. De overdracht van de boot zal plaatsvinden na betaling en nadat beide partijen getekend hebben.

Naast het veilen van boten kunnen wij u ook ondersteunen bij de transport, opslag, taxatie en beheer van schepen.

Bent u niet in gelegenheid om bepaalde zaken zelf te regelen, dan kan Bootveiling.com dit voor u overnemen tegen een vergoeding die in overleg wordt bepaald. Wij zouden taken van u kunnen overnemen zoals aanwezigheid op de kijkdag, het leveren van het schip, professionele foto’s maken en overige zaken die bij de verkoop van uw schip horen.

Hoe werkt een veiling?

Een veiling is afgestemd op uw boot en de gewenste doorlooptijd

qode-np-item

1. Intake

Kennismaking en overleg verkoopmogelijkheden

qode-np-item

2. Opdracht-bevestiging

Afspraken onderling vastleggen

qode-np-item

3. Voorbereiding

Aanleveren specificaties en beeldmateriaal, Marketingplan maken

qode-np-item

4. Veiling

Kijkdag, Veilingdag, Monitoren biedingen, Overleg gunning

qode-np-item

5. Levering boot - afronden veiling

Opstellen overdrachtsdocument, Financiële afwikkeling

Wij kunnen u ook ondersteunen bij transport, opslag, taxatie en beheer van schepen.

Tariefstructuur

Bootveiling hanteert duidelijke tarieven zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij categoriseren boten in vier groepen.

Boot tot 5 meter startvergoeding:
€ 100*
incl. BTW

Boot tot 10 meter startvergoeding:
€ 200*
incl. BTW

Boot tot 15 meter startvergoeding:
€ 300*
incl. BTW

Boot >15 meter
meerdere schepen/objecten

Prijs op aanvraag
Startvergoeding

* Muv registerschepen

Opgeld te betalen door de koper:
Startbedrag : < € 15.000,-    16 % excl. BTW
Startbedrag : > € 15.000,-    12 % excl. BTW