Klantenservice

Bootveiling.com staat bieders en verkopers bij tijdens het gehele verkoopprocces. Onderstaand is een overzicht van veel voorkomende vragen en antwoorden. Indien u na het lezen nog vragen heeft dan vernemen wij dat graag van u.

Veelgestelde vragen

BTW of marge kavel

Bent u een ondernemer en wilt u goederen inbrengen waarbij u vooraftrek BTW heeft ontvangen? Dan zijn de goederen BTW goederen. Er wordt dan aan de koper 21% BTW gerekend over het eindbod van het kavel. Indien u boten als marge goederen wilt verkopen is dit mogelijk met een margeverklaring. Dit zijn goederen die u zelf heeft gekocht van een particulier of goederen van een particulier waar de BTW al is voldaan.

Registreren en inloggen

Hoe kan ik mij registreren?

Rechtsboven in het blauwe gedeelte van de website ziet u registreren staan. Door hierop te klikken komt u in het registratie gedeelte. Vul de velden in om uw registratie af te ronden. Nadat u op verzenden heeft geklikt ontvangt u een email met een link om uw registratie te bevestigen. Wanneer u op de link klikt is uw registratie afgerond en kunt u een bod plaatsen.

De email met activeringslink heb ik niet ontvangen?

Het zou kunnen dat de email met activeringslink als ‘spam’ of ongewenste email gezien wordt. Kijkt u eerst in de map ongewenste email om te zien of de email hierin geplaatst is. Kunt u de mail nergens vinden stuurt u dan een email naar info@bootveiling.com en wij zullen u verder helpen om het registratieproces te voltooien.

Hoe kan ik inloggen?

Rechtsboven in het blauwe gedeelte van de website ziet u inloggen staan. Vult u hier uw emailadres in en wachtwoord om in te loggen zodat u mee kunt bieden.

Voorwaarden en veiling termen

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

De algemene voorwaarden staan op elke veiling pagina vermeld. Ook zijn de algemene voorwaarden te vinden helemaal aan de onderkant van de website (footer) in het blauwe gedeelte.

Wat zijn bijzondere voorwaarden?

Bij een veiling kunnen bijzondere voorwaarden zijn. Dit zijn aanvullende voorwaarden die beschreven staan bij de veiling en ook van toepassing zijn. Lees deze voorwaarden ook altijd goed door om niet voor verrassingen achteraf te komen staan.

Wat betekent onder voorbehoud van gunning?

Onder voorbehoud van gunning betekent dat de verkopende partij na afloop van de veiling kan bepalen of hij het hoogste bod accepteert. De koop wordt dan gegund. Wanneer de koop niet gegund wordt zal de koop niet door gaan.

Wat houdt een kijkdag in?

Een boot die geveild wordt zal altijd een kijkmoment hebben voor geïnteresseerden. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de boot goed te bekijken en te bepalen of u een bod wil plaatsen voor deze veiling. Er zal altijd iemand aanwezig zijn die de kijkdag begeleid. Dit kan iemand van Bootveiling.com zijn, maar ook de eigenaar van het schip of de jachtmakelaar. Het is niet toegestaan om buiten Bootveiling om afspraken te maken met de eigenaar of jachtmakelaar om de koop onderhands te voltooien.

Waarom loopt een veiling nog door na de sluitingstijd?

Wanneer er in de laatste 5 minuten voor sluitingstijd op een veiling geboden wordt zal de sluitingstijd met 5 minuten verlengt worden. Dit geeft andere bieders nog 5 minuten extra tijd om een hoger bod uit te brengen. Wordt er in deze 5 minuten niet meer geboden, dan zal de veiling sluiten.

Oplevering en afhalen van de boot

Tot wanneer mag ik een boot afhalen?

U bent de gelukkige eigenaar van een nieuwe boot die onlangs aan u gegund is. Deze boot dient op het aangegeven tijdstip dat vermeld is bij de veiling afgehaald te worden. Mocht dit onverhoopt niet lukken neemt u dan contact op met info@bootveiling.com.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.